Actualitat Notícies

Consum obri expedient a diverses aerolínies de baix cost per cobrar l'equipatge de mà
Consum obri expedient a diverses aerolínies de baix cost per cobrar l'equipatge de mà

El Ministeri de Consum ha obert aquest dijous un expedient sancionador contra diverses aerolínies de baix cost —no ha revelat els seus noms— per cobrar als passatgers un suplement per l'equipatge de mà que porten en cabina. Les companyies investigades s'enfronten a multes de fins a un milió d'euros —d'entre 10.001 euros i 100.000 euros si la infracció acaba sent considerada com a greu, i entre 100.001 i el milió d'euros, en el cas de les molt greus.—. Si el benefici obtingut il·lícitament superara eixa quantitat, se'ls podria obligar a retornar-lo multiplicat per huit.

El departament dirigit per Alberto Garzón ha pres cartes en l'assumpte en plena temporada alta de viatges, quan els aeroports espanyols estan a vessar i l'ocupació és major. Considera que es tracta d'una pràctica que pot vulnerar la llei, primer perquè esqueixa serveis que tradicionalment s'incloïen en el preu del bitllet per a passar ara a facturar-los a part, i també perquè en la publicitat amb la qual tracten de captar clients només es fan ressò del preu abans de pagar eixe sobrecost, la qual cosa pot conduir a engany, perquè el que acaba abonant el consumidor en acabar la compra supera les agressives ofertes amb què les aerolínies competeixen pels viatgers. I si haguera tingut tota la informació per endavant, tal vegada s'haguera decantat per una altra tarifa.

A més, Consum estima que en ocultar el sobrecost aconsegueixen avantatges competitius enfront de les aerolínies que fan el correcte i són transparents. “Els permet tindre un posicionament SEU privilegiat en els motors de cerca i en els comparadors respecte a competidors que sí que inclouen aquests serveis en el preu del bitllet que s'anuncia en el comparador”, assenyalen en li comunicat amb el qual han donat a conéixer l'expedient.

Al juny, l'organització de consumidors Facua va xifrar en set les aerolínies que estaven sota el radar de Consum per cobrar l'equipatge de mà. I va recordar que ja va denunciar per aquestes pràctiques a Wizzair, Ryanair i Vueling. La Direcció General de Consum de les illes Balears va obrir l'any passat per aquest motiu un expedient a aquestes dues últimes empreses en primera instància, i després també a EasyJet, Eurowings i Volotea. Fins i tot va arribar a multar a Ryanair amb 24.000 euros.

Consum critica que aquestes empreses no sols han imposat eixe recàrrec, sinó que també posen límits la manera de pagar-lo, atés que no permeten el pagament en metàl·lic en l'aeroport pels serveis addicionals, en contra del que es disposa per la normativa.

Al costat del problema de l'equipatge de mà, hi ha un altre front obert amb el pagament per la reserva de seients. Consum veu malament que s'obligue a pagar per reservar el seient contigu a un altre passatger en el cas de menors o persones dependents, atés que en la majoria de casos no els queda un altre remei que fer la reserva així per a atendre les seues necessitats, amb el que converteixen el pagament en una cosa obligatòria per a uns certs segments de la població.

Des del sector creuen en canvi que les aerolínies estan en el seu dret de cobrar. L'Associació de Línies Aèries (ALA) ha assenyalat, en declaracions a Europa Press, que pràctiques comercials com el cobrament de maleta en cabina o l'assignació de seients són “perfectament legals i estan emparades en el Reglament Europeu 1008/2008 que estableix la llibertat de fixació tarifària”.

Aquest mateix any, Ryanair ja es va enfrontar a una polèmica relacionada amb l'expedient ara obert per Consum, precisament amb els passatgers que volaven des de Balears. L'aerolínia irlandesa obligava a pagar per les ensaïmades que viatjaven en els seus aparells en considerar que havien de ser considerades equipatge de mà. Davant el renou generat, i les crítiques de l'Associació de Forners i Pastissers de Balears, finalment la companyia va recular, i va anunciar que permetria portar fins a dues ensaïmades en la cabina sense cost extra, independentment de la tarifa contractada pel viatger.

Consulta la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías