Actualitat Notícies

Quasi nou de cada deu consumidors es veu “vulnerable” en l'àmbit de l'alimentació i el 98% “justifica” les queixes del camp
Quasi nou de cada deu consumidors es veu “vulnerable” en l'àmbit de l'alimentació i el 98% “justifica” les queixes del camp

Quasi nou de cada deu consumidors, en concret el 86%, es considera “vulnerable” en l'àmbit de l'alimentació. A més, un 98% “entén” la situació i dels agricultors i considera que les seues demandes i manifestacions “estan més que justificades”.

Així ho revelen les dades de l'II Baròmetre d'Alimentació i Consum, presentat aquest dilluns i a través del qual tracta d'obtindre la “percepció” dels consumidors sobre “diferents temes” relacionats amb aquest àrea del consum, segons va precisar l'associació en un comunicat en el qual va explicar que en ell ha analitzat els hàbits de compra, el grau de coneixement dels seus drets, les preferències de compra o el preu dels aliments.

El “principal motiu” que addueixen els qui es consideren “vulnerables” és el nivell de renda (89%) i això ha implicat canvis per al 92% dels consumidors quant als seus hàbits de compra, sent la reducció de la despesa en alimentació l'opció més triada, seguida d'una “major cerca de les ofertes”.

Pel que fa a eixes ofertes, són rebudes en un 80% a través d'Internet, mentre la publicitat a través dels mitjans de comunicació ocupa el segon lloc, amb un 16%.

Quant al canal de compra, el 69% la fa presencialment enfront d'un 31% que ja fa les seues compres només en línia.

A més, es prefereixen els supermercats i hipermercats (74%) enfront del xicotet comerç (26%) i les botigues tradicionals han retrocedit cinc punts.

PREU

Quant al preu dels productes, el 97% considera que és “car” i, a més, el 98% dels enquestats estima que les mesures per a “pal·liar” els efectes de la crisi de preus en l'alimentació “són insuficients”.

Així mateix, només el 26% compra productes ecològics com a forma “més natural o sana d'alimentar-se” i el 74% no els compra per el “elevat preu que presenten”.

El preu és actualment el “factor més important” per a realitzar la compra en un establiment o en un altre (76%) i es preval aquesta variable enfront de la qualitat (19%).

RECLAMACIONS

Segons el parer de l'organització, “una dada molt negativa” és que només un 56% ha reclamat si ha tingut algun tipus de problema de consum.

Quant a la informació d'un producte, només un 24% llig “sempre” l'etiqueta, una dada “tremendament negativa”, segons l'associació.

De l'etiquetatge, la qual cosa més es té en compte és la composició i els ingredients del producte (36%), la quantitat (24%) i la data de caducitat o consum preferent (23%).

A pesar que el 93% dels consumidors considera que l'alimentació “influeix” en la salut, només un 51% creu que porta una “alimentació saludable”, sobretot, pel preu dels aliments més sans (49%) i per la falta de temps (39%).

RSC

Quant a la responsabilitat social corporativa en les grans empreses de cara a les polítiques de consum, el 82% la “valora” i el 98% defensa que s'ha d'incloure en eixa RSC el “respecte a l'atenció al client i el 96%, als drets dels consumidors.

Finalment, preguntats sobre si creuen que les administracions públiques “aposten degudament” per la defensa dels drets dels consumidors en l'àmbit de l'alimentació, un 85% adverteix que “no es fa adequadament” i el 97% demana “polítiques específiques realitzades conjuntament amb les associacions de consumidors”.

Consulta la notícia original AQUI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías