Actualitat Notícies

Què són les clausules espill i per què t'interessen com a consumidor
Què són les clausules espill i per què t'interessen com a consumidor

Sols fixar-te en la procedència de la carn, les fruites o les verdures que compres? És important perquè depenent del país de procedència, no tots arriben a les baldes del supermercat en les mateixes condicions sanitàries, fitosanitàries, mediambientals o de benestar animal.

Això és precisament el que persegueixen els agricultors amb les clausulas espill: que la Unió Europea exigisca que els productes que entren d'altres països complisquen la mateixa normativa que s'exigeix als països membres. Joaquín Antonio Pino, president de Asaja Ávila, reconeix que els estàndards europeus “són els majors”, “però no els garanteixen en el que ve de fora”.

Recorda Antonio Pino que “no es tracta només d'una qüestió de preus i de competir en igualtat de condicions” per als agricultors i ramaders, és a més “una qüestió de salut pública” per al consumidor final. I és que productes fitosanitaris que a Europa no estan permesos pels riscos demostrats per a la salut, si poden arribar des d'altres països.

El president de Asaja Àvila destaca que ésto que ara demanen els professionals del camp per als productes que entren a Europa de tercers països, ja el fer agricultors i ramaders espanyols quan exporten el seu productes a altres estats. Ens posava l'exemple de la Xina (POTS ESCOLTAR ACÍ L'ENTREVISTA COMPLETA).

I és que lamenta Pi que quan un producte de fora d'Europa passa les fronteres de tan sols un dels seus països membres ja es mou amb total llibertat per qualsevol dels 27 de la Unió Europea.

Considera Joaquín Antonio Pino que aquesta petició “es pot dur a terme en un curt- mitjà termini”, ja que “la Unió Europea és la que té les competències per a la negociació dels acords comercials amb tercers països”. El que fa falta, diu Pi, “és que es revisen els acords signats o que se signaran” amb països com Xile, l'Argentina, Sud-àfrica o el Marroc.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías